Accountmanagement Systeem

Organiseer je accountmanagement

Wat is een systeem?

De werkwijze van jouw team komt voort uit wat je voor hen organiseert én niet organiseert. Alle sturende en ondersteunende middelen vormen samen een systeem dat de werkwijze van je team stuurt.

Met een goede organisatie doen je accountmanagers de juiste dingen op het juiste moment. En met de heldere instructies worden deze ook op de juiste manier uitgevoerd. 

Een effectief systeem bestaat uit:

Accountmanagement Strategie

Strategie is de basis voor ieder systeem en geeft je team richting.

Een strategie bestaat uit een visie (waarom we bepaalde dingen bij iedere klant moeten doen) en een proces (wie moet wat doen en wanneer).

Wat is jouw visie op accountmanagement? En hoe is dit vormgegeven in jullie proces? Is er een heldere en concrete strategie die je team leidt in juist handelen op het juiste moment?

Operationele Instructies

Een accountmanagement strategie behoeft ondersteuning met operationele instructies om de belangrijkste taken excellent uit te voeren.

Hoe slim jouw mensen ook zijn, niet iedereen moet alles op zijn eigen manier doen. 

Instructies zorgen ervoor dat een activiteiten door iedereen excellent wordt uitgevoerd. Vaak zijn dit best practices of jarenlange ervaring samengevat in protocollen en instrumenten. Denk hierbij aan zaken als een accountplan-format of een handleiding voor een veel voorkomende workshop met klanten.

Boek een Systeem Assessment

In een halve dag (ochtend of middag) brengen we samen (met jou alleen of met meerdere managers) het systeem van jullie accountmanagement-organisatie in beeld.

We bespreken vooraf wat je graag wilt verbeteren en met een van onze ervaren consultants brengen we een blauwdruk voor een oplossing in kaart.

We brengen samen in beeld:
– De huidige accountmanagement strategie (visie en proces)
– De operationele instructies die de accountmanagers ondersteunen (instrumenten en protocollen)
– Het managementproces: Wat wordt er gemeten, hoe wordt er gecoacht en hoe heb je grip op klanten? 

 

Met één druk op de knop boek je een systeem assessment voor van €2.425,- voor slechts €995,-.

Blauwdruk voor verbetering

Een systeem assessment levert je een uniek inzicht op in jouw eigen organisatie en een concrete blauwdruk voor de oplossing van het vraagstuk dat je ons voorlegt.

Wat jouw vraagstuk ook is, we brengen het systeem in kaart dat jouw mensen stuurt in wat ze doen en hoe ze dit doen.

Onze beste consultants staan voor je klaar voor deze eerste en op zichzelf staande stap in een samenwerking. Omdat wij geloven dat de eerste klap een daalder waard is, hebben wij al onze kennis uit 35 jaar ervaring in dit systeem assessment gestopt voor maximale waarde

Wat onze klanten zeggen ...

Johan StellingerwerfManaging Director Sodexo Altys
Lees verder
Je kunt klanten verliezen terwijl je een hoge klanttevredenheid hebt. Clients for Life geeft het woord ‘waarde’ een hele nieuwe betekenis. Nu bekijk ik de relatie vanuit het perspectief welke relevante meerwaarde je kunt leveren vanuit je organisatie in plaats vanuit je product of dienst. Dit maakt dat ik op een andere manier de relatie met mijn klanten vorm geef. Heel inspirerend.
André MeijerAlgemeen Directeur Volkerwessel Telecom
Lees verder
Als u denkt dat het om klanttevredenheid draait wacht u een verrassing. Tenacity laat zien hoe uw key-accounts naar uw organisatie kijken en geeft handvatten hoe u uw organisatie kunt leiden naar hogere klantretentie.
René NijkampGeneral manager Sales & Branchemanagement Start People
Lees verder
Clients for Life helpt ons doel te bereiken: 100% van onze klanten kiest iedere keer weer voor Start People vanuit de waarde die zij ervaren in de samenwerking. Heeft u een zelfde ambitie? Dan beveel ik dit boek van harte aan. Dan leest u ook waarom volgens ons dit doel begint bij het bewust kiezen voor klanten die goed bij ons passen.
Michiel HillebrandChief Operating Officer Leviy
Lees verder
Tenacity heeft ons geholpen met een strategie om ook over lange tijd relevant te blijven voor onze klanten. Het Account Plan Canvas is hierin een geweldig instrument.
Vorige
Volgende
nl_NLDutch