“One man’s magic is another mans engineering”

Werkwijzen in accountmanagement

Succesvolle werkwijzen, direct te implementeren

Je wilt structuur, overzicht en een duidelijke werkwijze voor je team. Succes is niet toevallig, maar het gevolg van de beste werkwijze. Onze werkwijzen brengen die structuur en maken accountmanagers proactief.

Jij hebt grip op wat er gebeurt, ook als je er niet bij bent.

Kies een werkwijze met bewezen resultaat. Je team zal het snel omarmen en jij hebt de zekerheid dat je team de juiste dingen doet met grote effectiviteit. Dat geeft rust.

Werkwijze, niet alleen een denkwijze

Onze werkwijzen (Clients for Life en Value Based Partnerships) zijn uniek. Ze organiseren niet alleen het waarom en het wat, maar ook hoe je iets doet. Dat maakt ze uniek. Deze operationele instructies maken het verschil tussen een werkwijze en een denkwijze. Een framework dat alleen beschrijft Wat en Waarom je iets moet doen is onvoldoende effectief. Dat geeft wel richting, maar helpt accountmanagers niet bij excellente uitvoering. Daarmee creëer je niet consistent hoge resultaten. Om je team gestructureerd, effectief en zelfstandig te laten werken reik je ze de beste manier aan om de belangrijkste taken uit te voeren.

Al meer dan 35 jaar ontwikkelen wij echte best practices voor accountmanagers en brengen we deze samen in werkwijzen voor dienstverleners die direct zijn te implementeren.

Value Based Partnerships

Value Based Partnerships is een compacte en direct te implementeren werkwijze voor accountmanagement-teams. 

Met dit proces ontwikkelen accountmanagers zelfstandig waardevolle  en langdurige samenwerkingen met klanten.

Teams komen direct op een hoger niveau en managers krijgen veel meer tijd voor eigen strategische taken.

Clients for Life®

Clients for Life is de best practice wereldwijd om strategisch belangrijke klanten voor het leven te behouden. Het is een werkwijze die een cultuur teweeg brengt waarin iedereen 100% is gefocust op het behouden van de klanten waarvoor je zo hard hebt gewerkt om deze te krijgen.

Met dit proces maken diverse klanten tientallen miljoenen meer winst, ieder jaar weer. Het Clients for Life proces regelt de rol van de directie, sales, accountmanagement en operatie om dit te realiseren. Het is een organisatieproces voor winstgevende groei.

Zullen we eens praten? We vertellen je graag meer.

Zelf ontwikkelen of best practice kopen?

Een werkwijze is effectief wanneer het een systeem vormt van strategie, instructies voor de uitvoering en een managementproces. Alle elementen van een systeem  hebben elkaar nodig en verstreken elkaar.

Het ontwikkelen van een werkwijze kan een hele opgave zijn. Het kost tijd en energie en moet aan allerlei voorwaarden voldoen om effectief te zijn. Een best practice implementeren is vaak een betere optie. Neem een kijkje op de pagina over het organiseren van accountmanagement.

Wil je meer weten over het ontwikkelen van een werkwijze en waar deze aan moeten voldoen om effectief te zijn, neem dan een kijkje op de pagina over het organiseren van accountmanagement.

Accountplannen die wél werken

Het laten werken accountplannen is soms een op zichzelf staande vraag die klanten aan ons hebben. Zeker omdat wij een accountplan hebben ontwikkelt waar accountmanager graag mee werken en dát is iets wat managers graag willen.

Organisatie die waar de accountplan echt en intensief gebruikt worden hebben gemiddeld 30% meer resultaat uit hun bestaande klanten. 

Meer weten over onze werkwijzen in 3 stappen

Wat onze klanten zeggen ...

Johan StellingerwerfManaging Director Sodexo Altys
Lees verder
Je kunt klanten verliezen terwijl je een hoge klanttevredenheid hebt. Clients for Life geeft het woord ‘waarde’ een hele nieuwe betekenis. Nu bekijk ik de relatie vanuit het perspectief welke relevante meerwaarde je kunt leveren vanuit je organisatie in plaats vanuit je product of dienst. Dit maakt dat ik op een andere manier de relatie met mijn klanten vorm geef. Heel inspirerend.
André MeijerAlgemeen Directeur Volkerwessel Telecom
Lees verder
Als u denkt dat het om klanttevredenheid draait wacht u een verrassing. Tenacity laat zien hoe uw key-accounts naar uw organisatie kijken en geeft handvatten hoe u uw organisatie kunt leiden naar hogere klantretentie.
René NijkampGeneral manager Sales & Branchemanagement Start People
Lees verder
Clients for Life helpt ons doel te bereiken: 100% van onze klanten kiest iedere keer weer voor Start People vanuit de waarde die zij ervaren in de samenwerking. Heeft u een zelfde ambitie? Dan beveel ik dit boek van harte aan. Dan leest u ook waarom volgens ons dit doel begint bij het bewust kiezen voor klanten die goed bij ons passen.
Michiel HillebrandChief Operating Officer Leviy
Lees verder
Tenacity heeft ons geholpen met een strategie om ook over lange tijd relevant te blijven voor onze klanten. Het Account Plan Canvas is hierin een geweldig instrument.
Previous
Next